5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın merdiven kapısının en belirgin özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında katman merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri içermektedir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using maden materials and hayat withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Bunun bâtınin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Uslu kanatlı yangın bapları binaların içinde olması olasılı yangın ve benzeri acil durumlarda önlem çalmak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine şayan olarak belirlenen yerlere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her zaman özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde Yangın Merdiveni Kapısı olmalıdır. Bunun dâhilin de kanatlarının tasarımının en hayırlı halde konstrüksiyonlması gereklidir. Kanatları girintisiz çıkıntısız halde kusursuz monte edilmezse kaçış esnasında teessürat yaşanabilir. Evgin çıkış bapsı kilitli olmamalı ve mülkiyet ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların tütün sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan elan az kata malik binalarda 60 zaman, bodrum katlara ve 4 kattan daha lüks kata ehil binalarda en az 90 zaman yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan hariçarı çıkış esenlamanın cenahı aralık yangının özge alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının denetçi şeşna alınması kolaylaşır ve elan lüks zarar vermesi önlenir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık ayırt edici bir öbür özelliği kilit + branş seti veya ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece uygun ise buna rabıtlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde yükselmek enseışını getirmektedir.

Report this page